Pastís d’albercocs i llimona

9 de juny de 2012
Pastís d’albercocs i llimona

Seguim tenint molts albercocs…avui he fet amb ells un pastís, una variant d’una recepta del llibre ” La gran enciclopedia de la fruta”, de Kate Whiteman y Maggie Mayhew, de la editorial Hymsa; llibre preciós, molt complert i amb magnífiques imatges.

Pastís d'albercocs i llimona

Imprimir
Comensals: 6 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 8 albercocs;
  • 1 llimona
  • un grapat de panses; 
  • 7 o 8 cireres
  • 150 g de farina;
  • 150 g de mantega;
  • 150 g de sucre;
  • 100 g d'ametlles torrades
  • vainilla;
  • una culleradeta de llevat en pols.

ELABORACIÓ

  1. Barrejar la farina, la mantega, el sucre, una mica de vainilla ( jo he posat unes quantes llavors d’una branca) i el llevat, mesclant bé fins a obtenir una crema;
  2. Afegir els albercocs  i la llimona pelats i tallats a trossos, i unes quantes panses, al gust.
  3. Escalfar el forn a 160 º C.
  4. Preparar uns motlles d’anar al forn: untar-los amb una mica de mantega al fons i forrar-los lateralment amb paper de forn. Es pot fer amb un motlle gran, o amb varis de petits.
  5. Posar la crema dins els motlles, deixant espai per a que pugi la massa en coure. Tirar sobre la superfície les ametlles tallades en forma d’estelles, vigilant que no s’enfonsin; acabar amb una mica de sucre espolvorejat.
  6. Coure al forn uns 60-90 minuts,  fins que inserint un punxó o forquilla dins la massa i traient-la, aquesta surti seca. Si es vol, es pot afegir les cireres abans que comenci a cuallar la massa, i tindrem un pastís una mica diferent.
  7. Deixar refredar. Es pot servir amb una mica de crema, si es vol.

 

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment