Neules amb crema de torró

31 de Desembre de 2019
Neules amb crema de torró

Per acabar un any que no ha estat el millor però que m’ha permès fer noves coneixences, he preparat una crema de torró per a farcir unes neules, i que ens serviran com a complement a un sopar copiós de cap d’any, si només en mengem una.

Bona entrada d’any 2020!

Neules amb crema de torró

Imprimir
Comensals: 4 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 100 g de torró de xixona
  • 5 ous
  • 200 ml de llet
  • 200 ml de nata
  • una cullerada de midó
  • sucre al gust, si la nata no en porta
  • licor de crema de taronja o semblant
  • una branca de vainilla
  • una branca de canyella
  • pell de llimona

ELABORACIÓ

Posem la llet a coure, amb la vainilla oberta de dalt a baix, mitja branca de canyella i una mica de pell de llimona. Quan arrenqui el bull l’apartem del foc, i la deixem refredar. Apartem les pells de llimona, la vainilla i canyella.

A part, batem els rovells d’ou amb el sucre, només una mica. A continuació l’afegim a la llet tèbia, mesclem be, afegim la cullerada de midó, i un rajolí del licor de taronja,  i ho tornem a portar al foc, a baixa intensitat. Mentre cou anem remenant contínuament, per aconseguir una crema suau i sense grumolls; no deixem que arribi a bullir. Quan espesseixi, l’apartem del foc i la deixem refredar.

Poc abans de servir, farcim les neules amb la crema, mitjançant una mànega pastissera. Servim tebi.

La crema sobrant es pot servir en una copa.

NOTES

Tenir cura de fer el farcit just abans de servir, perquè les neules s'estoven amb el contacte amb la crema.

Si voleu provar algunes altres postres amb torró, una mica diferents, podeu veure la nostra recepta de llàgrimes de xocolata amb gelat de torró. És una de les grans receptes de la nostra cuinera.

També et pot interessar