Mongetes en dues textures

28 d'agost de 2015
Mongetes en dues textures

Les mongetes que comprem aquests mesos d’estiu estan sortint molt bones: són ecològiques. Avui he decidit fer-ne una recepta amb dues textures diferents, una en crema  i l’altra sencera i cruixent, però amb un toc especial: li he afegit una mica de fonoll salvatge, que dóna un gust anisat. Ens l’hem cruspit per sopar…

Mongetes en dues textures

Imprimir
Comensals: 2

INGREDIENTS

  • 600 g de mongetes, preferiblement de les rodones, que son més petites;
  • 1 ceba;
  • 1 porro; 
  • 1 patata;
  • 4 cullerades oli d'oliva ;
  • 140 g d'ametlles (una tassa)
  • fonoll salvatge: unes branquetes amb flors;
  • pell de llimona;
  • sal i pebre.

ELABORACIÓ

  1. En una cassola sofregim la ceba i el porro tallats petits;
  2. Quan canviïn de color afegim 500 g de mongetes, a les que haurem tret les puntes. Deixem a foc suau fins que sigui ben cuit, i afegim la patata tallada, i cobrim amb aigua en la que hem escaldat prèviament unes branques de fonoll.
  3. Deixem coure una bona estona; rectifiquem de sal cap al final.
  4. Quan sigui tot ben cuit, ho passem per la batedora per aconseguir una crema homogènia. Si queda molt espessa, afegim una mica més d’aigua. Reservem.
  5. D’altra banda, posem oli en una paella i hi afegim les ametlles, i unes pells de llimona; deixem enrossir;
  6. incorporem la resta de les mongetes (senceres, si son petites), i deixem coure uns minuts, fins que les mongetes siguin “al dente”. Afegim sal i pebre, i acabem de remenar.

Presentació:
En un plat fondo, posem la crema de mongetes, i a damunt hi afegim les mongetes fregides amb les ametlles.
Acabem de decorar amb unes branques i unes flors de fonoll, i unes gotes de l’oli de fregir les mongetes.

 

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment