Menú de Nadal

Aquest any la mare ha preparat un magnífic i variat menú:

aperitius de meló amb pernil i amb salmó,
farcells de brandada de bacallà amb tomates, caldo de Nadal amb pilotes,
– els llamàntols “de la casa” ,i
– per acabar, fruita i torrons.

Aquí trobareu la recepta dels llamàntols, i més endavant la dels aperitius i els farcells de brandada de bacallà..

  
La taula de Nadal amb els aperitius, i els farcells de brandada de bacallà
 
Els aperitius de meló amb pernil i salmó, i els llamàntols

 

 
La taula, els aperitius i les postres de fruita

Llamàntols:

  • 4 llamàntols ( 2 si son grossos )
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba
  • 1 got de vi blanc
  • llorer, julivert, timó
  • 2 cebes
  • 100 g de pinyons
  • 2 tomates madures
  • una llesca de pa ( sols la molla ) estovada en aigua calenta
  • julivert, tòfona (opcional)
  • 200 cl del brou de bullir els llamàntols
 

Preparació

Posar al foc una olla amb aigua salada abundant .Quan bulli posar-hi les pastanagues, la ceba, el vi, el llorer i el julivert. Coure una mica i afegir els llamàntols. Bullir de 10 a 15 minuts; treure de l’olla i deixar-los escorre bé. Guardar el brou.

En una cassola de fang o d’acer inoxidable, posar mantega i oli. Afegir la ceba tallada a rodanxes fines i deixar-ho coure una mica.
En un morter, picar els pinyons, la molla de pa, el julivert, la tomata i la tòfona. Afegir a la cassola i coure una mica. Posar-hi el brou del marisc i bullir uns 5 minuts.

Incorporar els llamàntols (si són grossos partir-los per la meitat al llarg ); coure uns 15 minuts. Aquest plat es pot preparar el dia abans.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment