Magdalenes de poma

8 de Febrer de 2020
Magdalenes de poma

He fet per primera vegada magdalenes de poma; de tant en tant en faig de senzilles, amb aroma de llimona i amb canyella, de la recepta de Xavier Barriga, i que sempre surten be. Aquestes de poma combinen el gust de les magdalenes clàssiques amb una de les fruites més conreades al meu poble, les pomes.

Ingredients:

  • 3 ous
  • 150 g de sucre morè
  • 60 g de llet sencera
  • 210 g de farina
  • 150 g d’oli d’oliva
  • mig sobre de llevat (impulsor) tipus Royal
  • 1 poma
  • pell de taronja
  • un pols de sal

Preparació:

Posem el sucre i els ous en un bol i els batem amb l’accessori batedor de la batidora, a alta velocitat, fins que estigui ben mesclat i hagi pujat una mica. A continuació afegim la llet, poc a poc, i continuem batent, però ara a velocitat més lenta. Seguidament fem el mateix amb l’oli, i afegim el polsim de sal.

En un altre recipient posem la farina i hi incorporem el llevat. Ara anem afegint la farina poc a poc sobre la massa, prèviament passada per un sedàs o un colador, per a que caigui en forma de pols. Seguim batent a baixa velocitat, fins que la barreja sigui uniforme. Abans d’acabar podem afegir unes ratlladures de pell de taronja o de llimona.

Tapem el bol amb una làmina de film transparent de cuina i el deixem a la nevera com a mínim una hora.

Cocció:

Preescalfem el forn a 250 ºC.

Passat el temps de refredat a la nevera repartim la massa de les magdalenes en càpsules, i les posem dins un motlle de magdalenes. Ho deixem uns 5 minuts al congelador, per a que la massa es compacti una mica i sigui més fàcil posar la poma.

Mentre refreda, tallem la poma per la meitat, traiem el pinyol i fem llesques fines de la poma, sense treure la pell. Les llesques han de caber dins els motlles de les magdalenes.

Traiem el motlle del congelador i clavem 3 o 4 llesques de poma a cada magdalena, de forma que la pell quedi a la vista, i sense presionar molt.

Ho posem al forn, baixant a 210ºC , i ho deixem coure durant 8-10 minuts, i 5 minuts més a 200ºC, vigilant que no es cremin. Treure quan l’interior sigui cuit ( ho comprovem clavant un palillo, que ha de sortir net i sec).

Deixar refredar uns minuts dins el motlle, i després les passarem a damunt d’una reixeta fins que estiguin fredes.

Recomanacions:

Si es vol, es pot posar una mica de sucre a sobre de la magdalena abans de posar al forn. Jo normalment no n’hi poso, però també queda be.

Durant els primers 10 minuts de cocció no obriu el forn, per evitar que la massa baixi.

Les magdalenes de poma, com totes les altres, es conserven be tancades en una bossa de plàstic hermètica, o en un recipient hermètic, durant uns quants dies. També es poden congelar.

Si voleu veure més receptes amb poma, en aquest web en tenim moltes: el cruixent de poma i panses, els panadons de poma,el sorbet de mojito, poma i malva, la sopa de poma amb mel i mató, o la tapa de salmó i poma, entre altres.

Imprimir
Comensals: 4 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 3 ous
  • 150 g de sucre morè
  • 60 g de llet sencera
  • 210 g de farina
  • 150 g d'oli d'oliva
  • mig sobre de llevat (impulsor) tipus Royal
  • 1 poma
  • pell de taronja
  • un pols de sal

ELABORACIÓ

Posem el sucre i els ous en un bol i els batem amb l’accessori batedor de la batidora, a alta velocitat, fins que estigui ben mesclat i hagi pujat una mica. A continuació afegim la llet, poc a poc, i continuem batent, però ara a velocitat més lenta. Seguidament fem el mateix amb l’oli, i afegim el polsim de sal.

En un altre recipient posem la farina i hi incorporem el llevat. Ara anem afegint la farina poc a poc sobre la massa, prèviament passada per un sedàs o un colador, per a que caigui en forma de pols. Seguim batent a baixa velocitat, fins que la barreja sigui uniforme. Abans d’acabar podem afegir unes ratlladures de pell de taronja o de llimona.

Tapem el bol amb una làmina de film transparent de cuina i el deixem a la nevera com a mínim una hora.

Preescalfem el forn a 250 ºC.

Passat el temps de refredat a la nevera repartim la massa de les magdalenes en càpsules, i les posem dins un motlle de magdalenes. Ho deixem uns 5 minuts al congelador, per a que la massa es compacti una mica i sigui més fàcil posar la poma.

Deixar refredar uns minuts dins el motlle, i després les passarem a damunt d’una reixeta fins que estiguin fredes.

Mentre refreda, tallem la poma per la meitat, traiem el pinyol i fem llesques fines de la poma, sense treure la pell. Les llesques han de caber dins els motlles de les magdalenes.

Traiem el motlle del congelador i clavem 3 o 4 llesques de poma a cada magdalena, de forma que la pell quedi a la vista, i sense presionar molt.

Ho posem al forn, baixant a 210ºC , i ho deixem coure durant 8-10 minuts, i 5 minuts més a 200ºC, vigilant que no es cremin. Treure quan l’interior sigui cuit ( ho comprovem clavant un palillo, que ha de sortir net i sec).

 

NOTES

Si es vol, es pot posar una mica de sucre a sobre de la magdalena abans de posar al forn. Jo normalment no n'hi poso, però també queda be. Si es vol més dolç, afegiu 20 g més de sucre a la massa. Durant els primers 10 minuts de cocció no obriu el forn, per evitar que la massa baixi. Les magdalenes de poma, com totes les altres, es conserven be tancades en una bossa de plàstic hermètica, o en un recipient hermètic, durant uns quants dies. També es poden congelar.

També et pot interessar