Macarrons amb beixamel

21 de març de 2012
Macarrons amb beixamel
Ingredients

(4 persones)

  •  400 g de macarrons;
  • 150 g de llonganissa;
  • 1 ceba mitjana;
  • 2 tomates madures;
  • 2 cullerades de conyac o rom (optatiu);
  • 1 branca de julivert;
  • beixamel, una de clara i una altra de més espessa;
  • formatge ratllat;
  • sal;
  • aigua per bullir els macarrons.
Preparació
Posar una olla al foc amb aigua salada abundant i coure els macarrons segons expliqui el paquet. Jo els deixo bullir una mica més perquè no m’agraden “al dente”. Escórrer els macarrons i tirar-hi uns raigs d’oli perquè no s’enganxin entre
ells. Remenar bé.
Posar una paella al foc amb 3 cullerades d’oli i fregir la llonganissa desfeta en trossets. Quan estigui cuita es reserva.
En el mateix oli es cou a foc lent la ceba, tallada ben petita.Quan estigui cuita (“potxada”) afegir la tomata ratllada i el julivert tallat menut. A mig coure tirar-hi el conyac (optatiu) i flamejar. Barrejar aquest sofregit amb els macarrons i 4 o 5 cullerades de beixamel clara, i posar en una safata d’anar al forn o en safates individuals. Tirar per sobre beixamel una mica més espessa i formatge ratllat.Coure al forn calent  uns 10 minuts i finalment gratinar. Deixar refredar una mica perquè per dins cremen molt.

Aquesta és una de les receptes preferides dels nois de casa.

 

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment