Llàgrimes de xocolata i torró de xixona.

12 de Febrer de 2012
Llàgrimes de xocolata i torró de xixona.
Postre de festa, aprofitant les restes del torró de Xixona que ens va quedar de Nadal.

Ingredients ( 6 persones ):

  • 150 g de xocolata sense llet.
  • ½ kg de nata dolça
  • de 50 a 100 g de torró de Xixona
  • 300 g de maduixes
  • 3-4 cullerades de crema de llet
  • fruits vermells per decorar
  • motlles: 6 tires de plàstic de 4 cm x 25 cm, i clips.
  
Desfer la xocolata a bany Maria. Treure del foc i esperar 3 o 4 minuts. Cobrir un costat de les tires de plàstic amb la xocolata: passar les tires de plàstic per sobre de la xocolata desfeta i calenta, agafant-les pels extrems, de manera que quedin cobertes per una capa fina, i deixant 1 cm de cada extrem sense mullar. A mesura que es vagin untant es deixen sobre un paper d’alumini, de manera que la xocolata quedi a la cara superior. Unir els extrems de cada tira amb un clip, de forma que la xocolata quedi a l’interior de l’anella. Així s’obté la forma d’una llàgrima – d’aquí ve el nom-. Deixar al congelador.
D’altra banda, desfer el torró amb una mica de crema de llet, a bany maria; deixar refredar, i afegir la nata, remenant fins a obtenir una crema.
Posar les llàgrimes en una safata i omplir-les amb la crema. Deixar al congelador durant unes 4 hores. També es poden fer amb més antelació i guardar-les en el congelador fins el moment de consumir-les.
Treure el  postre  del congelador ½ hora abans de consumir. En aquest moment es retiren les tires de plàstic perquè si s’espera massa la xocolata s’enganxa al plàstic i és difícil treure.
Per a fer el coulis, bullir les maduixes amb una mica d’aigua i sucre a gust. Passar-les per la batedora i colar.
Es presenten les llàgrimes en un plat de postres, amb el coulis de maduixa i acabar la decoració amb fruits vermells, o també amb fulles de xocolata.
Per a fer les fulles de xocolata, agafar fulles de roser o altra planta que no sigui verinosa; rentar-les i assecar-les. Llavors untar de xocolata, amb una cullera petita, la part del darrere de les fulles, per a que quedin cobertes per una capa fina, i posar-les damunt un paper d’alumini o paper d’anar al forn, i guardar a la nevera fins al moment de fer servir. Quan la xocolata ja hagi agafat consistència, separar les fulles de la xocolata. Queden molt boniques i son decoratives, però son laborioses de preparar.

També et pot interessar

1 comentari

Ribereña 29 de Desembre de 2010 - 4:31 pm

Acabo de descobrir "la teva cuina" i si em permets em quedo…. fantàstic aquest postre!!

Petons i Feliç any nou!

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada