Hummus de mongetes

11 de Març de 2019
Hummus de mongetes

Després de molt de temps, retorno a publicar…amb un plat d’origen mediterrani, l’hummus de mongetes; l’hummus, un plat que es cuina des de Grècia fins a Aràbia, combinat amb l’ingredient principal de les Amèriques però conreada des del temps de Colom: les mongetes.

Un hummus de mongetes o crema a l’estil de l’Hummus de cigrons que es fa des de Grècia fins a  a Aràbia, passant per  Xipre, Turquia, Armènia, Líban, Síria, i Israel, entre altres llocs..

Senzill i nutritiu, aquest hummus es pot menjar directament com una crema, o d’aperitiu, acompanyat de diverses verdures lleugerament cuites o pa torrat.

Si voleu provar amb una altra recepta de mongetes, podeu provar amb les mongetes en dues textures.

Hummus de mongetes

Imprimir
Comensals: 2 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 400 g de mongetes
  • suc de 1/2 llimona
  • 60 g d'oli d'oliva verge
  • julivert
  • menta
  • pebre roig
  • pebre negre en gra
  • canyella
  • 4 o 5 ametlles
  • 30 g de puré de sèsam, optativament
  • sal

ELABORACIÓ

Coure les mongetes en aigua i amb una mica de sal, si son seques, fins que siguin cuites. També es poden comprar ja cuites, de bona qualitat.

A continuació, treure-les de l’aigua i triturar-les juntament amb les ametlles i el puré de sèsam; afegim el suc de mitja llimona, unes fulles de julivert, el pebre negre molt, i un pols de canyella; afegim també una bon raig d’oli. Si la pasta queda massa sòlida, podem afegir una mica de l’aigua de cocció, però poca. Corregir de sal, si s’escau.

Acabem amb un polsim de pebre roig , unes fulles de menta, i un rajolí d’oli d’oliva.

Acompanyem l’hummus de verdures molt lleugerament cuites, com mongeta i pastanaga, i tallades en tires.

 

hummus de mongetes 0

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada