Guatlles en fulla de parra

12 de setembre de 2012
Guatlles en fulla de parra

Guatlles en fulla de parra

Imprimir
Comensals: 4

INGREDIENTS

  • 4 guatlles grosses;
  • 4 tires fines de cansalada viada;
  • 4 fulles de parra;
  • 50 g de llard de porc;
  • 4 o 5 cullerades d'aigua calenta;
  • 4 llesques de pa torrat, fregit amb oli;
  • sal;
  • enciam o raïm, per acompanyar.

ELABORACIÓ

Salar les guatlles i sucar-les amb una mica de llard de porc. Posar a la part del llom una tira de cansalada i embolicar-les amb una fulla de parra sucada de llard. Es lliguen amb un fil perquè no perdin la forma i es posen en una cassola o cocota tapada. Es couen al forn durant 20-25 minuts.

Fora del foc es treu la fulla de parra i la cansalada, i es reserven.

Tot seguit es posa una guatlla sobre cada llesca de pa fregit, i a damunt una tira de la cansalada.

Després es posa al foc la cassola on s’han cuit les guatlles i s’afegeix l’aigua. Es rasca bé amb una forquilla i es deixa coure uns minuts.
Finalment es tira aquesta salsa per sobre les guatlles i ja es poden servir.
Es pot acompanyar amb qualsevol classe d’enciam, o també amb uns grans de raïm cuits en la mateixa salsa.

NOTES

Aquest plat també es pot fer al foc. Les guatlles es preparen igual, però en lloc de posar-les al forn es couen al foc, amb una petita variació: es posa la cassola al foc amb 4 o5 cullerades d'oli. Quan l'oli sigui calent s'hi posen les guatlles i es deixen rostir una mica per tots els costats. Baixar el foc i deixar-les coure uns 20-25 minuts amb la cassola destapada. Servir com la recepta anterior.

 

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment