Gelat de préssec, safrà i ametlla

25 de juliol de 2014
Gelat de préssec, safrà i ametlla

Aquest gelat fet amb fruita de Lleida evoca també sabors de l’Orient, amb el toc del safrà. És una versió lliure d’una recepta de “El gran llibre dels gelats i postres gelats”, de Joana Farrow i Sara Lewis, de l’editorial Hymsa.
Amb aquest gelat marxem de vacances per uns dies…bon estiu!

Imprimir
Comensals: 4

INGREDIENTS

  • 2 préssecs grocs, madurs;
  • 1 llimona;
  • mitja culleradeta de safrà:
  • 1 cullerada d'aigua;
  • 3 rovells d'ou;
  • un raig de cointreau;
  • 75 g (6 cullerades) de sucre;
  • 2 culleradetes de Maizena o de midó;
  • 1 vas de llet (300 ml);
  • 0,5 vas de crema de llet (150 ml); i
  • 75 g d'ametlles torrades.

ELABORACIÓ

  1. Batem els rovells d’ou amb el sucre; afegim la Maizena o el mido dissolt prèviament amb una mica de llet tèbia, i seguim batent, fins que el sucre quedi ben incorporat i tinguem una crema suau.
  2. Posem la llet en un pot a bany maria i ho portem a ebullició; afegim la crema i anem remenant fins que espessi.
  3. Traiem del foc, i afegim el safrà triturat i dissolt en una cullerada d’aigua bullent. Deixem refredar, en primer lloc a temperatura ambient i després a la nevera.
  4. Mentre refreda la crema, tallem els préssecs a trossos, hi afegim suc de llimona per evitar l’oxidació; afegim el Cointreau ( si l’han de menjar nens, no en poseu), i ho batem amb una batedora o robo de cuina; ho colem amb un colador xinès.
  5. Quan la crema ja sigui freda, hi afegim la crema de llet batuda, la polpa de préssec, i l’ametlla triturada prèviament, i mesclem be.
  6. Posem en un pot de plàstic, i ho deixem al congelador unes 4 hores, batent 2 o 3 vegades per tal d’evitar que els cristalls de gel es facin grans i s’obtingui un gelat cremós. Si tenim geladora, batem primerament la crema amb tots els ingredients i la posem a la geladora.

NOTES

Aquest gelat es pot guardar al congelador, i quan es vulgui menjar, el traiem mitja hora abans. Servim amb trossets de préssec fresc i d'ametlla.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment