Gelat de iogurt amb llimona i mango: lassi

30 d'agost de 2016
Gelat de iogurt amb llimona i mango: lassi

Del magnífic llibre de receptes “El gran libro de los helados y postres helados”, de Joanna Farrow i Sara Lewis, ( Ed Hymsa), he extret una de les preparacions que volia fer ja fa temps: el lassi de mango gelat, que consta de gelat de iogurt amb llimona i polpa de mango.
El lassi és una beguda originària del Punjab (Índia), feta a base de iogurt, al que s’afegeixen diversos ingredients: alguns salats i altres dolços, resultant una beguda a la que s’afegeix gel, i que es consumeix en els mesos de calor.
El que jo he fet és una de les variants dolces més conegudes, amb mango, però en forma de gelat, i amb 3 presentacions diferents, per triar: gelat, polos i beguda. He aprofitat que encara no he començat a treballar per a fer-lo en la geladora elèctrica-manual que vaig comprar l’any passat.
Bon estiu!

Gelat de iogurt amb llimona i mango: lassi

Imprimir

INGREDIENTS

  • 250 g de sucre;
  • un vas d'aigua;
  • 2 llimones, i una llima.
  • 4 iogurts, preferentment grecs o de bona qualitat;
  • un mango;
  • glaçons de gel;
  • menta fresca; 
  • optativament, uns fils de safrà. 

ELABORACIÓ

  1. Dissoldre el sucre en l’aigua, posant-lo a escalfar en un pot, sense que arribi a caramel·litzar. Retirar del foc i posar a la nevera per a que refredi.
  2. Ratllar la pell de les llimones i la llima, i extreure’n el suc. Afegir-ho tot a l’almívar que ja tindrem refredat, posant-ho en un bol gran. Mesclem be.
  3. Ara incorporem els iogurts, barregem i posem a la geladora. Cal fer-la funcionar fins que el gelat sigui prou consistent. Com que la meva geladora és un model tradicional actualitzat, necessito gel picat i sal per a posar a l’exterior de la cubeta; amb una geladora elèctrica només cal posar la mescla a dins.

Si no teniu geladora ho podeu posar al congelador i deixar congelar unes hores, barrejant la mescla de tant en tant per evitar que apareguin cristalls molt grans de gel . Ha de quedar un gelat cremós.

Presentació:
Tallem quasi tot el mango a trossos i el posem a la batedora o la liquadora, per a obtenir una polpa. Afegim unes gotes de suc de llima o de llimona, per a que no s’oxidi.

1. Versió gelat:
Posem un parell de boles del gelat en una copa o tassa, i posem a sobre una mica de polpa de mango. Decorem amb una branqueta de menta i un parell de brins de safrà.

 

2. Format beguda:
Posem en una copa alta una mica de polpa de mango; cobrim amb una bola de gelat, afegim més mango i acabem amb una
mica més de gelat. A continuació hi incorporem 3 glaçons de gel i decorem amb una branca de menta. Aquesta és la versió clàssica. Jo l’he presentat sense barrejar, però a la versió original cal barrejar-ho.

3. Format polo: omplim els motlles de polo amb el gelat, intercalant-hi polpa de mango aleatòriament. Congelar vàries hores. Treure dels motlles un quart d’hora abans de consumir.

.

 Per a decorar també es pot afegir al gelat o al lassi una làmina o dues de mango.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment