El nostre primer pa de casa…amb confitura de nispros i pomel

3 de juny de 2014
El nostre primer pa de casa…amb confitura de nispros i pomel
 Ahir, un company de feina ens va portar un munt de nispros  i avui he decidit aprofitar els que estaven més madurs per fer una confitura i menjar-nos-la amb el nostre primer pa fet a casa.
Just en començar a fer la confitura han aparegut el tiets de Benavent. Aprofitant el benentès de la visita, mentre xerraven he preparat també una confitura amb rodanxes d’un pomelo que voltava per la nevera feia dies, i al cap d’una estoneta, les confitures i el pa s’han convertit en el berenar per tots plegats. I ha estat un èxit!
Qui m’havia de dir que el primer pa tindria tants comensals….

Ingredients per a les confitures:

  • nispros
  • 1 pomelo
  • sucre
  • suc de llimona
Es talla el pomelo (amb pell inclosa) a rodanxes i es posa a coure amb el sucre, en quantitats aproximades de 60% de pomel i 40% de sucre, fins que la pell del pomelo es vagi transparentant. Deixen refredar.
Per la confitura de nispros:
Pelem els nispros i els mullem amb suc de llimona per a evitar l’oxidació. En tallem uns quants a talls petits, traient la part blanca dels cors i les llavors; altres nispros els tallem per la meitat, amb cura de no trencar-los, i en traiem també cor i llavors.
Posem els talls petits en un pot amb sucre i els deixem confitar una estona; quan comencin a desfer-se, afegim les meitats, i ho acabem de coure, sense remenar i tenint cura que aquestes meitats no es desfacin. Així aconseguim una confitura “mixta”, amb trossos grans i la resta de textura fina.
Aquesta confitura de nispros és realment deliciosa…

També et pot interessar

1 comentari

andreusanchez 18 de juny de 2014 - 2:14 pm

Hola, Rosa!

Hem vist que tens moltes receptes! Et volem presentar la pàgina myTaste.cat, una comunitat on els bloguers de cuina catalans poden compartir totes les seves receptes, segur que els usuaris gaudiran molt amb el teu blog!
Hem creat també un Top blogs de receptes on podràs trobar la llista de tots els blogs que ja s’hi han afegit, i també hi podràs afegir el teu. I no t’has de preocupar, perquè tot és de franc!

Quedem a la teva disposició!
Andreu
MyTaste.cat

Reply

Deixa un comentari / Leave a Comment