Cruixent de poma i panses

16 de febrer de 2014
Cruixent de poma i panses
 Aquests pastissets cruixents de poma son una variació dels clàssics panadons de poma, més senzills de fer perquè he aprofitat una massa brisa ja preparada que tenia al congelador. Si teniu pasta filo quedaran molt més cruixents, contrastant amb la textura de la fruita. Per a acompanyar es pot fer una crema suau amb aroma de poma.

 

Ingredients (per a 4 racions)

  • una làmina de pasta brisa;
  • 4 pomes, golden o royal gala;
  • un grapat de panses;
  • 4 cullerades de sucre morè;
  • 5 cullerades de rom;
  • un polsim de gingebre en pols;
  • canyella en pols;
  • 30 g de mantega;
  • una llimona.
Per a la crema:

  • un rovell d’ou;
  • 4 cullerades de sucre;
  • 100 ml de llet;
  • una branca de canyella;
  • pell de llimona;
  • una poma royal gala;
  • un rajolí de rom.
En primer lloc posar les panses a macerar en una mica de rom. Al cap d’una estona, treure i deixar-les escórrer una mica.
Pelar les pomes i tallar-les a trossos mitjans (com a màxim 1,5 cm); mullar-les amb suc de llimona per evitar l’oxidació, i posar-les en una cassola a coure, amb el sucre, 4 cullerades de rom, el gingebre i la canyella en pols. Deixar coure a foc suau sense tapar. Quan el líquid comenci a espessir, retirar i deixar refredar.
Preescalfar el forn a 180º.
Deixar descongelar la pasta brisa; quan sigui a temperatura ambient, aplanar lleurerament amb un rodet, vigilant no es trenqui. Tallar 4 quadrats de pasta i guardar la que sobri per un altre plat.
Preparar una safata amb paper de forn, i posar-hi els quadrats de pasta; pinzellar-los amb mantega fosa, i al centre de cadascun posar-hi un parell de cullerades de poma i 3 o 4 panses. Enrotllar la pasta en forma de caneló. Afegir una mica de sucre morè a damunt i posar al forn uns 20-30 minuts, fins que estiguin daurats.
Per a fer la crema:
Coure a bany maria la llet amb 2 cullerades de sucre, el rovell d’ou, la canyella i una mica de pell de llimona, fins obtenir una crema líquida. Apartar.
Posar a coure dues cullerades de sucre amb la poma ratllada fina, i un rajolí de rom. Quan caramel·litzi, apartar  mesclar la meitat amb la crema anterior. Deixar refredar en una salsera.
Per a presentar el plat, posar una mica de poma caramelitzada a sobre del pastís, i salsejar amb la crema tèbia.

També et pot interessar

3 comentaris

Chus Castro 16 de febrer de 2014 - 9:44 pm

Amb el rom, la canyella i el gingebre aquests pastissets han de tenir mil aromes. Deliciosos.

Reply
Marina A.F. 17 de febrer de 2014 - 10:45 am

oh, doncs molt bons!! El toc de crema hi queda molt bé ,en aquest tipus de pastes cruixents amb fruita. Vaja, a mi m'hi agrada molt! Bona proposta! Petons

Reply
RC 20 de febrer de 2014 - 12:28 am

Si, la crema es una bona acompanyant..
Salutacions, i gràcies per passar pel bloc…

Reply

Deixa un comentari / Leave a Comment