Crema de xocolata amb músic i gelats

31 de maig de 2015
Crema de xocolata amb músic i gelats
 Aquesta crema suau de xocolata que he trobat al web de Delicooks combina molt bé amb els gelats de cafè i mandarina que tenia guardats al congelador…He acabat les postres amb unes galetes de “músic” (d’avellana, ametlla, pistatxo, panses i aroma de moscatell), per a fer festa!

Ingredients:

Per a la crema:

  • 150 g de xocolata negra;
  • 120 g de nata muntada;
  • 120 ml de llet;
  • 2 rovells;
  • 50 g de sucre;
  • 1/2 full de gelatina hidratada;
  • vainilla i canyella.

Per les galetes de músic:

  • avellanes;
  • ametlles;
  • pistatxos;
  • panses;
  • 50 g de mantega;
  • 50 g de sucre;
  • 50 g de farina;
  • una mica de moscatell.

Gelats (un, o els dos):

  • Gelat de cafè;
  • Sorbet de mandarina;

Preparació:

Per a la crema de xocolata, barregem els rovells amb el sucre i els batem una mica; apart, escalfem la llet amb la nata, aromatitzant-es amb una branca de vainilla, i ho tirem sobre els rovells ensucrats. Posem en un cassó a bany maria, i ho coem uns minuts; quan sembla que comença a espessir, afegim la gelatina, prèviament hidratada en aigua tèbia, i mesclem bé. Finalment incorporem la xocolata ben trossejada i remenem fins que la crema sigui uniforme. Apartem del foc i deixem refredar uns moments.
Abans que comenci a quallar, repartim la crema al fons d’unes copes de gelat, i deixem a la nevera al menys una hora.

Per a fer les galetes, triturem unes quantes avellanes, ametlles i pocs pistatxos (que siguin torrats) amb un morter, deixant que quedin alguns trossos més grans que altres. Tallem les panses a trossets fins i els afegim als fruits secs.

Incorporem la mantega, mesclem, i a continuació la farina, repetint la mescla, i un rajolí de moscatell. Estenem la pasta obtinguda entre dos fulles d’anar al forn, i amb un corró l’estenem be en forma de làmina. A continuació, retallem les galetes amb un motlle, i les posem al forn, preescalfat a 160º, durant uns 15-20 minuts. Treiem del forn quan les galetes es vegin una mica torrades, i les deixem refredar.

Presentació:

En el moment de servir, treiem les copes de crema de xocolata de la nevera, i afegim una mica de galeta triturada, i a damunt hi posem una bola o canelle de gelat de cafè i una altra de sorbet de mandarina.

Decorem amb una galeta de músic.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment