Crema de cafè i taronja sanguina

18 de març de 2016
Crema de cafè i taronja sanguina

Per a dir adéu a l’hivern….

Crema de cafè i taronja sanguina

Imprimir
Comensals: 4

INGREDIENTS

  • 1/2 l de llet;
  • 4 rovells d'ou;
  • 5 cullerades grans de sucre;
  • una cullerada de midó;
  • un sobre de cafè liofilitzat;
  • una branca de canyella;
  • vainilla en rama;
  • 3 taronges sanguines;
  • una fulla de gelatina.

ELABORACIÓ


  1. Preparem una crema catalana lleugera, amb la llet, els rovells d’ou 4 cullerades de sucre, la branca de canyella i una mica de vainilla. Afegim també una pell de la taronja. Cap al final afegim el cafè dissolt en una mica de llet. El millor és fer-la a bany maria, barrejant tots els ingredients fins que espessi.  Deixem refredar.
  2. D’altra banda, posem a hidratar la fulla de gelatina en aigua; Quan sigui tova, la traiem i la dissolem en una mica d’aigua calenta.
  3. Extraiem el suc de les taronges, i hi afegim la gelatina.
  4. A continuació, posem el suc en el fons d’uns vasos, i els deixem a la nevera per a que qualli.
  5. Ara preparem un caramel amb sucre i aigua i hi caramel·litzem unes làmines de pell de les taronges, i ho reservem.
  6. Muntem un parell de clares d’ou fins a punt de neu fort. L’afegim a la crema que ja tindrem freda, amb cura, per a obtenir una crema escumosa.

Muntatge
Traiem els vasos de la nevera (també es pot fer en copes ), i hi afegim l’escuma de cafè a damunt del suc,- que estarà quallat- fins a emplenar el vas. Decorem amb unes pells de taronja caramel·litzades.
Menjar aviat.

 

 

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment