Cóc de brossat

14 de juny de 2013
Cóc de brossat

Aquí teniu la recepta del cóc del brossat, fet amb una base de cóc de iogurt i brossat -altrament dit mató- per damunt, típic de les terres de l’Ebre; el vaig trobar en una revista que parlava del Delta, i prové de la pastisseria Conesa.

Cóc del brossat

Imprimir
Comensals: 4 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 200 g de mató o brossat;
  • 300 g de sucre;
  • 350 g de farina;
  • 120 g de iogurt;
  • 3 ous;
  • 120 ml d'oli d'oliva;
  • ratlladura de llimona;
  • una cullerada de llevat en pols;

ELABORACIÓ

  1. Escalfar el forn fins a 150º; mentre escalfa, separar els rovells de les clares, i barrejar els rovells amb 250 g de sucre, l’oli d’oliva, el iogurt, la ratlladura de llimona, la farina i el llevat. Es pot mesclar a mà o amb una batedora o robot de cuina.
  2. Apart, batre les clares fins a punt de neu i afegir poc a poc a la mescla, fins que quedin ben incorporades. Normalment s’hi posa més mató del que vaig posar jo ( no en tenia molt).
  3. Untar un motlle amb mantega, i posar-hi la massa; afegir per damunt el mató ben desfet, i coure al forn uns 40 minuts.
  4. En treure del forn, ensucrar amb sucre en pols, i deixar refredar.

 

NOTES

De fet, és com un cóc ràpid amb mató..bon profit.

 

També et pot interessar

1 comentari

Chus Castro 16 de juny de 2013 - 7:01 pm

Quina pinta! En podries dur una mica a la reunió…….

Reply

Deixa un comentari / Leave a Comment