Cóc de taronja i fruits secs

28 de Gener de 2020
Cóc de taronja i fruits secs

Una versió de cóc de taronja, fruits secs i melmelada semblant al clàssic coc de iogurt, fàcil de fer i amb molt de sabor.

Ingredients

  • 160 g de farina flonja
  • 75 g de farina de pinyons ( s’obté picant els pinyons frescos amb una moladora de cafè)
  • 3 ous
  • 100 g de sucre
  • un sobre de llevat químic, tipus Royal
  • la pell d’una taronja
  • un iogurt
  • 4 cullerades de melmelada de taronja o de mango
  • un grapat de panses de Màlaga
  • una mica de mantega per a sucar el motlle.

Preparació

Batre els ous amb el sucre amb una batedora, primerament a alta velocitat, per a incorporar aire a la mescla, i després a velocitat mitjana, per tal que que el sucre es dissolgui be.

Afegir el iogurt i la melmelada a la mescla i continuar batent a velocitat mitjana-baixa, durant uns minuts.

A continuació, i apart, mesclar la farina amb el llevat químic, i passar-ho per un sedàs per a espolvorejar-la. Afegir-la poc a poc a la mescla i continuar batent a velocitat mitjana-baixa. Abans d’acabar, afegir la pell de la taronja.

Preescalfar el forn a 190ºC.

Sucar el motlle amb mantega (o motlles, si son més petits, com els que he utilitzat aquesta vegada) i abocar la massa fins a cobrir com a molt 2/3 de la capacitat. Incorporar les panses, introduint-les dins la massa, i enfornar a 180 ºC durant 15-25 minuts, segons la mida dels motlles. No obriu el forn durant els primers minuts, per evitar que la massa que està llevant s’enfonsi.

Comprovar la cocció amb un palillo o amb un ganivet: si surt net i sec és que l’interior ja està cuit; si està cru però l’exterior és prou cuit, baixar una mica la temperatura del forn, i vigilar la cocció fins que l’interior quedi cuit.

Deixar refredar el cóc una estona, i desemmotllar abans que acabi d’estar fred del tot, per poder treure’l amb facilitat.

Si us agrada, podeu provar també la recepta del cóc del brossat, una tarta mallorquina que vam fer fa un temps.

També et pot interessar