Cassola de setmana santa

31 de març de 2013
Cassola de setmana santa
Aquesta cassola de peix es feia a casa de la meva família el dijous sant, en temps de quaresma, quan segons la tradició religiosa no es podia menjar carn; la recepta prové de les àvies, i realment surt molt bona.

Cassola de setmana santa

Imprimir
Comensals: 4

INGREDIENTS

  • 8 talls de lluç;
  • 4 carxofes;
  • 200 g de prunes seques;
  • 4 ous durs;
  • 100 g de panses;
  • una ceba mitjana;
  • 2 tomates madures;
  • 2 branques de julivert;
  • 2 nous;
  • 50 g de pinyons;
  • una tòfona petita (optatiu);
  • 1 got gran d'aigua;
  • una cullerada petita de farina;
  • farina per enfarinar el lluç;
  • oli, sal.
Preparació
Salar, enfarinar i fregir el lluç en una paella amb oli abundant i reservar.
Treure les fulles dures de les carxofes, tallar la part de dalt i partir-les en 4 parts. Salar, enfarinar i fregir amb l’oli que ha
quedat de coure el lluç. Reservar.
.
Tot seguit es posa al foc una cassola, que pot ser de terrissa, amb l’oli que ha quedat de fregir els productes anteriors i posar-hi la ceba tallada menuda. Coure a foc lent fins que la ceba quedi transparent. Llavors afegir les tomates pelades i ratllades i coure uns 5 minuts.
Mentrestant farem la picada: posar les nous, els pinyons, el julivert i la tòfona en el morter i picar-ho finament.
.
Posar l’aigua a la picada i afegir-la a la cassola. Salar. Deixar coure uns dos minuts i posar-hi les prunes, les panses
i les carxofes que s’havien reservat. Als 5 minuts, posar el lluç i els ous durs partits per la meitat.
 
Deixar coure una mica i servir ben calent.
També es pot fer amb bacallà, enlloc de amb lluç.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment