Carxofes a la brasa

11 de febrer de 2011
Carxofes a la brasa

Les carxofes a la brasa son una de les meves menges preferides..

Carxofes a la brasa

Imprimir
Comensals: 1

INGREDIENTS

  • 2-3 carxofes per persona
  • sal
  • pebre
  • oli d’oliva

ELABORACIÓ

Es tallen els mànecs de les carxofes i es treuen les fulles externes més endurides (unes poques).

Se salpebren les carxofes, posant la sal i el pebre entre les fulles. Si cal, es poden obrir donant cops
sobre la carxofa. Afegir un rajolí d’oli d’oliva al centre de cada carxofa.

Preparar un foc amb llenya i deixar-la cremar fins que quedin prou brases. Treure el foc i deixar només les brases.

Posar les carxofes en una graella que pugui anar al foc, i coure-les, afegint oli si cal, fins que quedin toves i les fulles exteriors es comencin a socarrimar.

Per menjar-les cal eliminar prèviament les fulles socarrimades, i  afegir oli  d’oliva al centre de cada carxofa.

 

NOTES

Es mengen amb les mans, arrencant les fulles i mossegant les parts tendres de cadascuna. En arribar al cor de la carxofa, de vegades cal treure les fulles del centre que siguin punxents.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment