Cargols a la llauna

2 d'octubre de 2011
Cargols a la llauna
Els més coneguts caragols de la cuina de Ponent. Nosaltres en mengem sovint, sobretot a partir de la primavera…
 

Caragols a la Llauna

Imprimir

INGREDIENTS

  • 1 kg de caragols bovers
  • pebre negre molt
  • pebre roig (optatiu)
  • sal, oli
  • maionesa d'all i oli
  • vinagreta amb tomata

ELABORACIÓ

Els caragols d’aquesta recepta no es renten. En cas que estiguin bruts es netegen d’un en un amb un drap humit.
  1. Posar els caragols en una llauna per anar al foc, ben afilerats, un al costat de l’altre fins emplenar la llauna. Tirar abundant sal pel damunt.
  2. Posar la llauna sobre el foc de llenya i quan comencin a coure tirar-hi un pols de pebre negre i roig, aquest últim optatiu perquè hi ha persones que no els agrada aquest gust, jo soc una d’elles, per tant no en poso.
  3. Finalment tirar-hi un bon raig d’oli i deixar-los coure a gust de cadascú. 
    Per saber quan estan al punt el millor és tastar-los. Es treuen del foc, es tapen amb un paper, que pot ser de diari, i es deixen reposar uns 5 minuts.
Es mengen acompanyats d’all i oli, i també de vinagreta amb tomata.
Per fer la vinagreta: posar en un bol una part de vinagre, tres d’oli, un pols de sal i un de pebre. Remoure bé i afegir trossos petits de tomata. Deixar reposar una mitja hora remenant de tant en tant .
 

NOTES

Aquesta mateixa recepta també es pot coure al forn, enlloc de al foc de llenya. Queden igual de bons i és més fàcil ja que foc de llenya no hi ha gaire cases que en tinguin.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment