Carabassó amb formatge i prunes

7 de Juliol de 2013
Carabassó amb formatge i prunes

Avui, el meu germà ens ha portat uns carabassons que ha collit del seu hort ecològic, i hem decidit fer-ne un aperitiu..amb una mica de formatge, unes herbes aromàtiques i unes prunes roges collides del nostre bancal.

Carabassó amb formatge i prunes

Imprimir
Comensals: 12-15 unitats

INGREDIENTS

  • Un carbassó;
  • sal, pebre i oli d'oliva;
  • formatge tou ( jo he fet una mescla de camembert i mató)
  • herbes aromàtiques: menta,.
  • suc de llimona;
  • prunes petites;
  • una llima:
  • pinyons.

ELABORACIÓ

Tallar el carbassó en làmines fines, longitudinalment, amb un estri de pelar verdures o una mandolina. Posar les làmines en una safata, afegir un raig d’oli, sal i pebre, i una mica de suc de llimona; deixem macerar uns 20-30 minuts.
Amb una part del carbassó, fem boletes i les deixem macerar amb llimona, sal i pebre, en un recipient de vidre.

Mentrestant, preparem el farcit de formatge: barregem els dos formatges per a que quedin com una crema suau; daurem els pinyons en una paella, i els incorporem a la crema; tallem les herbes aromàtiques en juliana i les afegim també; ratllem una mica de pela de llima sobre la mescla, i afegim unes gotes de suc de la mateixa llima; mesclem tots els ingredients i deixem a la nevera fins que agafi consistència.

Per a farcir les làmines de carabassó, posarem una cullerada de crema de formatge sobre un dels extrems de les làmines, i caragolem la làmina per a obtenir un rotllet amb el formatge dins.

El posem en vertical, tornem a afegir pebre (poc), i acabem cada rotllet amb una bola de carabassó i un tall de pruna roja.

NOTES

És un plat refrescant en aquests dies de calor estiuenc.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada