Bescuit de fruits secs

17 de Novembre de 2013
Bescuit de fruits secs

En un dia plujós com avui, apeteix un esmorzar a base de suc de fruita i iogurt… I si l’acompanyem d’un bescuit, tipus plum-cake, l’esmorzar és complet.
Hem preparat un bescuit de fruits secs, amb avellanes, nous i prunes seques. El resultat és semblant a un pa, molt tou i deliciós…

Bescuit de fruits secs

Imprimir

INGREDIENTS

  • 50 g d'avellanes;
  • 50 g de nous;
  • 2 prunes seques; 
  • 3 ous;
  • 150 g de sucre;
  • 120 g de mantega tova;
  • 300 g de farina;
  • un raig de conyac i un altre de vi do Porto;
  • 2 culleradetes de llevat en pols ( Royal o semblant);
  • 1 culleradeta de bicarbonat;
  • 1 culleradeta de canyella en pols;
  • 1 pols de nou moscada i de gingebre;
  • i un pols de sal.

ELABORACIÓ

Preescalfar el forn a 180 ºC. Picar finament les avellanes i les nous, i reservar.

Batre els ous amb el sucre fins que blanquegi la crema (es pot fer amb la batedora i el capçal de batre). A continuació, afegir la mantega, els licors, la canyella, la nou moscada i el gingebre, i tornar a batre fins aconseguir una crema uniforme. Incorporar la farina, el bicarbonat i el llevat, i barrejar amb cura, amb una cullera gran o una espàtula, i tot seguit posem els fruits secs que havíem triturat, i acabem de mesclar suaument.
Posar la mescla en un motlle de plum-cake, prèviament sucat amb mantega i enfarinat. També es pot posar un paper de forn.

Abans d’enfornar, afegim les prunes seques tallades a trossets, deixant que s’enfonsin lleugerament en la massa.
Coure al forn a 180º C durant uns 35 minuts, fins que estigui cuit ( es comprova punxant amb una forquilla: si no s’embruta, ja és cuit). En posar la massa, assegurar-se d’utilitzar un motlle prou gran, ja que el bescuit puja molt.
Deixar refredar abans de menjar.

NOTES

Si es pren com a postres es pot acompanyar d'una mica de moscatell...

També et pot interessar

3 comentaris

Cinta 21 de Novembre de 2013 - 9:55 pm

Ostres, quina pinta. M'apunto la recepta, m'has convençut per un bon esmorzar! petons

Pilar Martí 22 de Novembre de 2013 - 10:42 pm

Molt bona recepta,m'encanta per un bon esmorzar!!
Gràcies per la teva visita a la meva cuina,em quedo per la teva cuina també….
Un petó des de la meva cuina http://cuinanatura.blogspot.com.es/

RC 23 de Novembre de 2013 - 12:02 am

Gràcies a totes dues per passar…

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada