Bescuit de cítrics

12 de Gener de 2014
Bescuit de cítrics

Per a combatre el fred de l’hivern, no hi ha res millor que els cítrics, com les taronges i mandarines, que aporten vitamines i combaten els refredats. Com que a casa ens agraden molt, avui hem preparat un bescuit esponjós i aromàtic, inspirat en un que va preparar l’autora del bloc Bavette, i l’hem complementat amb mandarines i uns talls de maduixes, i una crema suau de mandarina. El resultat és un postre de festa, gens pesat, per alleugerir-nos dels excessos de les festes de Nadal…
Ingredients:

Per al bescuit:

  • 125 g de farina;
  • 100 g de sucre (si us agrada dolç afegiu-ne 25 g més);
  • 3 cullerades rades de llevat en pols, tipus Royal;
  • 2 ous;
  • 25 ml de llet ( una tasseta);
  • una tasseta d’oli d’oliva;
  • ratlladura de 3 mandarines, mitja taronja i mitja llima;
  • un raig de rom;
  • farina i mantega per a sucar el motlle.

Per a la crema de cítrics:

  • el suc de 5 mandarines, una taronja i mitja llima (podem aprofitar les que utilitzem per a fer la ratlladura del bescuit);
  • 40 g de sucre morè;
  • una branca de canyella;
  • un trosset de branca de vainilla i anís estrellat;

Per a la decoració:

  • 60 g de sucre morè,
  • la pell d’una taronja i 2 mandarines,
  • un parell de maduixes o una altra fruita vermella.
 

Elaboració:

En un bol posem els ous i el sucre, i batem una estona fins que el volum augmenti unes 3 vegades; a continuació afegim l’oli, la llet, la ratlladura de les 3 mandarines, la taronja i la mitja llima, i el rom, i barregem amb cura per tal que no disminueixi molt el volum.
Afegim la farina i el llevat en pols, tamissats, i acabem de mesclar poc a poc fins que la barreja quedi homogènia.

Suquem un motlle amb una mica de mantega i afegim farina en pols, per tal que no s’enganxi el bescuit. Aboquem la massa del pastis i ho coem al forn durant uns 20-25 minuts, a uns 160 ºC. El treiem quan sigui cuit i el deixem refredar. Quan sigui fred, el tallem amb un tallador rodó, i en fem cercles. En necessitem dos per persona. Reservem.

Mentrestant, preparem la crema: traiem el suc de les mandarines, la taronja i la llima, i el posem a foc suau amb el sucre morè, la canyella, la vainilla i l’anís estrellat; el deixem reduir a la meitat, aproximadament, i el colem. Reservem.

Per a la decoració, pelem la taronja i una mandarina amb un pelador de fruites, amb cura de no agafar la part blanca. Tallem la pell en juliana, i l’altra mandarina sencera, en rodanxes.
Posem la pell i els talls de mandarina en dos cassos, i en cadascun d’ells afegim la meitat del sucre  i la meitat del suc de la taronja i la mandarina que ens queden després de treure’n la pell. Ho deixem confitar: els talls de mandarina no molta estona, per evitar que es trenquin, i la juliana una mica més. Ho reitrem i reixem refredar.

Presentació:
En un plat posem un tall de bescuit; damunt afegim una rodanxa de mandarina confitada i un altre tall de bescuit. Reguem lleugerament amb la crema de cítrics, que és líquida, i acabem amb una altra rodanxa de mandarina. Decorem amb una mica de la pell confitada i dos talls de maduixa fresca.
També podem posar una mica de la canyella i l’anís estrellat en el plat. La vainilla la retirem.

Si no agrada molt dolç, es pot disminuir la quantitat de sucre del bescuit.

També et pot interessar

1 comentari

Chus Castro 12 de Gener de 2014 - 10:53 pm

Molt bonica la presentació. Deliciós. Rosa. Petons.

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada