Bacallà a la lleidatana

Aquest és un dels plats més tradicionals de les terres de Ponent, el bacallà a la lleidatana; en temps antics no es disposava d’accés al peix fresc de la costa, i només podien menjar peix de riu o alguns peixos secs que es podien conversar i transportar de lluny, en salaó o dessecats. El bacallà és un d’aquests peixos que,  des de temps medievals s’ha consumit en zones interiors, i per això hi és present en moltes elaboracions.

Aquesta recepta és una de les més típiques, i admet moltes variacions en alguns ingredients.  De fet, és una variant de la Cassola de Setmana Santa.

Bacallà a la lleidatana

Imprimir
Comensals: 4 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 600 g de bacallà dessalat
  • 1 kg d'espinacs
  • 1 ceba
  • 80 g de panses
  • 80 g de pinyons
  • 7 o 8 prunes seques
  • Farina per arrebossar
  • 1 poma
  • Sal
  • Oli
  • Aigua o brou de carn

ELABORACIÓ

Tallar el bacallà a talls regulars, enfarinar-lo i fregir-lo. Reservar.

En una cassola, escalfar l’oli i sofregir la ceba fins que sigui transparent. Afegir els espinacs i remenar poc a poc fins que siguin cuits. Afegir els pinyons, les panses i la poma, i el bacallà.

Afegir el brou, o aigua si no en teniu, i coure durant una mitja hora , fins que sigui ben cuit.

 

NOTES

Variants: s'hi poden afegir ous durs, o també s'hi pot posar truita de farina.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada