Aulives amb herbes aromàtiques

1 d'octubre de 2016
Aulives amb herbes aromàtiques

Ahir vaig anar a collir unes quantes aulives dels aulivers que tenim a casa,  per a fer-ne uns pots i anar-ne menjant a la  tardor. Ja tenia algunes de les herbes aromàtiques que necessitava, menys la sajolida, que he comprat en una herboristeria de tota la vida de Lleida.
I aquesta tarda he preparat la barreja i ja la tinc a sol i serena, fins que les olives siguin bones…

Ingredients:

  • Aulives arbequines, verdes;
  • Herbes aromàtiques: timó, sajolida i fenoll;
  • sal.

Rentem bé les aulives amb aigua sense clor (important); si hi ha fulles d’auliver o branquetes, treieu-les. Posem-les en un pot de vidre, afegim aigua sense clor, un bon grapat de sal i el manat d’herbes aromàtiques.
Tapem el pot amb un drap que deixi passar l’aire, però lligant-lo amb un fil o goma. El deixem a sol i serena unes setmanes, controlant-les de tant en tant. No poseu els dits dins l’aigua, perquè es poden fer malbé les olives. Es poden menjar quan han perdut l’amargor.

Si teniu aulives o olives grosses, enlloc d’aquesta preparació les podeu fer trencades, com les que tenim en aquest mateix blog.

 

 

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment