Arròs negre

1 de novembre de 2013
Arròs negre

Si hi ha un plat que m’agrada dallò més, és l’arròs, sobretot en format de paella; no em canso mai de menjar-ne…per això, la nostra cuinera ha preparat un arròs negre que ha estat per a llepar-se els dits…senzill de fer i magnífic.

Arròs negre

Imprimir
Comensals: 4

INGREDIENTS

  • 300 g d'arròs bomba;
  • 1 litre i quart de fumet de peix;
  • 2 sèpies;
  • 2 bosses de tinta de calamar;
  • 200 g de calamar a rodanxes;
  • 6 escamarlans petits;
  • 100 g de cloïsses o tellerines;
  • 1 ceba gran;
  • 3 tomates petites o 2 de grans;
  • oli d'oliva;
  • sal, i 
  • allioli per acompanyar (opcional)

ELABORACIÓ

  1. Coure la sèpia, neta i trossejada, amb les rodanxes de calamar, en una paella amb oli. Quan siguin toves, apartar i reservar.
  2. Potxar la ceba tallada a trossets, fins que estigui daurada. Afegir la tomata tallada i sofregir; a continuació, afegir la sípia i el calamar, i continuar la cocció 5 minuts més.
  3. Ara posem la tinta del calamar, dissolta en una mica d’aigua, i el fumet de peix calent. Veurem que tot es torna negre per efecte de la tinta. Deixar bullir uns 5 minuts, i posem l’arròs. Salem.
  4. Afegim també els escamarlans i les xirles, obertes prèviament al vapor. Deixem coure 10 minuts a foc fort i 10 minuts a foc mitjà.
  5. Treure del foc i deixar reposar entre 5 i 10 minuts. Els escamarlans i les xirles queden negres, com la resta d’ingredients, però són igual de bons.
    Avui ens l’hem menjat en un tres i no-res, i hem acabat el dinar amb castanyes, panellets (podeu veure la recepta aquí ) i moscatell…

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment