Amanida de quinoa, brots d’alfals i api

16 de juny de 2015
Amanida de quinoa, brots d’alfals i api

Ahir vaig preparar una amanida d’api, que sempre m’ha agradat molt, amb quinoa i uns brots d’alfals frescos que trobareu en l’espai de refrigerats de les verduleries..amb algunes hortalisses més i una bona presentació, la mescla surt especialment apetitosa…i si ho feu escoltant el poema de Josep Maria de Sagarra “Cançó de suburbi”, musicat per Toti Soler i Sílvia Pérez Cruz, us sabrà millor. 

Amanida de quinoa, brots d'alfals i api

Imprimir
Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • Quinoa , en aquest cas de cultiu ecològic;
  • brots d'alfals o de soia;
  • tomàquets cherry;
  • ravenets;
  • pastanaga;
  • cogombre;
  • mitja llimona;
  • oli d'oliva;
  • sal i vinagre de sidra.
  • I brots d'enciam, si es vol, per a completar el plat.

ELABORACIÓ

Posem la quinoa a coure en un cassó amb aigua. quan sigui cuita, l’apartem del foc i la posem sota l’aigua fresca per a parar la cocció. Deixem escórrer en un colador.

Tallem l’api, el cogombre i la pastanaga a tires fines, els ravenets a quarts, i els tomàquets cherry els tallem també a quarts però sense acabar-los de separar del tot.
Tallem també pastanaga i api a talls petits i els reservem.

Posem en un bol  la quinoa, l’api i la pastanaga tallats petits, i hi afegim els brots d’alfals. Mesclem amb cura, i amanim amb una barreja del vinagre de sidra, l’oli i la sal.

A damunt i posem els tomàquets cherry i uns quants brots més d’alfals, i als laterals del bol hi posem les tires d’api, cogombre i pastanaga, i els ravenets. Acabem d’amanir i servim de seguida, amb una rodanxa de llimona de decoració.
I si voleu, acompanyeu-ho amb uns brots d’enciam.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment