Amanida agredolça

2 de juny de 2015
Amanida agredolça

Aquesta amanida es una mescla de dolç i àcid de les fruites confitades en una vinagreta especiada, i amb un toc de mató per afegir una mica de proteïna al plat. Ens l’hem menjat amb un tres i no res.

Amanida agredolça

Imprimir

INGREDIENTS

  • una pera;
  • una taronja;
  • albercocs;
  • codonyat;
  • uns quants brots d'enciams; 
  • uns 50 g de mató;
  • vinagre agredolç;
  • sucre;
  • oli.

ELABORACIÓ

Confitem la pera tallada a làmines gruixudes, la taronja a talls, i els albercocs sencers en un almívar lleuger d’aigua, vinagre agredolç ( jo he utilitzat un d’especiat) i sucre. Deixem coure molt lleugerament els albercocs i la taronja els retirem, i acabem de confitar la pera. Traiem la pera de l’almívar i deixem escórrer.

Tallem el mató a daus, i el codonyat a làmines quadrangulars primerament i després per la meitat en diagonal, per a fer uns triangles allargats.
Muntem el plat posant els albercocs, els talls de pera i de taronja, els brots d’enciam i el codonyat en forma de muntanya, donant alçada. Acabem amb els daus de mató, i salsem tot amb una reducció de l’almívar que hem fet, i una mica d’oli d’oliva.

I si voleu veure més amanides… 

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment