Albergínies farcides amb camagrocs

24 de novembre de 2014
Albergínies farcides amb camagrocs

Aquestes albergínies son una variant de les nostres albergínies farcides de verdures, que vam publicar fa un temps, però en versió de tardor: utilitzem uns bolets fins i olorosos com els camagrocs, com a ingredient principal del farcit, i l’acompanyem de ceba, pastanaga, tomàquet i la pròpia albergínia. El resultat és tant o més bo que la recepta original.

El camagroc és un bolet de tardor: es pot trobar fins ben entrades les primeres glaçades, i fins i tot a l’hivern en zones assolellades, en terrenys calcaris, avetoses i boscos de pi roig. Li agraden les vessants més obagues i fresques, que mantenen la humitat, amb zones molsoses…
Es un comestible excel·lent, d’aroma suau, ideal per cuinar amb pasta, arròs o juntament amb altres barreges de bolets per acompanyar una carn, o per farcir.

Albergínies farcides amb camagrocs

Imprimir
Comensals: 4 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 400 g de bolets camagrocs, frescos;
  • 4 albergínies;
  • 1 ceba;
  • 1 tomata; 
  • 1 pastanaga;
  • formatge ratllat;
  • orenga , sal, oli.

ELABORACIÓ

  1. Escalivar les albergínies al forn untades d’oli, fent prèviament un tall per evitar que s’obrin. Quan siguin cuites, partir-les per la meitat i treure la carn amb cura perquè no es trenqui la pell. Reservar.
  2. En una paella sofregir la ceba i la pastanaga, tallades petites, i deixar-la coure. Afegim la tomata, també tallada petita. A continuació afegim els camagrocs, i continuem la cocció.
  3. Finalment tallar la carn de l’albergínia i afegir-la a la paella. Acabar de coure.
  4. Amb aquest sofregit cal farcir les pells de les albergínies.
  5. Per sobre posar-hi una mica d’orenga i formatge. Decorem amb un camagroc i posem al forn fins que estiguin gratinades.

Servir calent..

  

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment